pondělí 14. prosince 2009

Torta alla gianduja

.. aneb i Ital zavítal k nám do kuchyně. A když jsem si vzpomněla, kolik má ještě Michal doma nutelly (dostal 1kg k svátku), neváhala jsem a pustila jsem se do dortu od Itala. Byl vynikají, to spojení nutelly a čokolády nemělo chybu. Taky byl hned pryč. Takže se na něj opět těším, třeba přes vánoční svátky zase "zavítám" pro recept k Italovi. Byl to gurmánský zážitek, určitě ten recept vyzkoušejte!:o)


A zde slíbený recept, je převzatý ze stránek www.sitalemvkuchyni.cz.

Těsto

  • 110g hladké mouky
  • 50g cukru krupice
  • 45g másla
  • 1/5 kypřícího prášku
  • 10g kakaa
  • 2 žloutky
  • kapka oleje extra virgin
  • špetka soli

Krém

  • 150g nutelly
  • 50g hořké čokolády na vaření
  • 100ml smetany
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
Postup
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet ve folii v lednici. Formu vymažeme máslem a vyložíme asi 2/3 těsta, vyrobíme tak dno dortu. Zbytkem těsta vyložíme formu ze stran. Ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí vmícháme jedno celé vejce a nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 
175 stupňů asi 20min.

4 komentáře: