- Drobenka: 500g polohrubé mouky, 200g cukru, 200g Hery, 1 Prdopeč, 1 vejce
- Tvarohová náplň: 500g tvarohu, cukr moučka, mléko, vanilkový pudink, 1 vejce (bílek ušlehat zvlášť), kakao
- Poleva: 500g jahod, 3 lžíce cukru a vody, želatina
Všechny suroviny na drobenku prohněteme a vytvoříme jemnou drobenku, kterou všechnu dáme na plech s pečícím papírem. V míse si smícháme tvaroh, žloutek, cukr, vanilkový pudink. Bílek si ušleháme zvlášť a poté zlehka vmícháme do tvarohové hmoty - měla by být řidší. Cca 2/3 náplně nalijeme na drobenku a do zbylého tvarohu vmícháme kakao a opět nalijeme, již jako druhou vrstvu tvarohu. Dáme na 35 - 45 min péct do trouby na 180 stupňů.
Jahody si očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci si svaříme vodu s cukrem a přidáme jahody, které krátce povaříme. Poté odstraníme z plotýnky a rozmixujeme. Želatiny stačí udělat polovina - připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme do jahodové polevy. Po upečení vylijeme navrch a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne, nebo na chladném místě.