neděle 5. září 2010

Jahodové skorotiramisu

Jediné co má tento dezert společného s názvem tiramisu, jsou dlouhé cukrářské piškoty:) Ale tak nevadí, pojmenovala jsem si ho podle sebe.

A co na výrobu potřebujete?



  • cukrářské piškoty (nebo lze použít kulaté dětské)
  • 500g tvarohu
  • 500g jahod
  • 1 želatina
  • 1 smetana ke šlehání
  • moučkový cukr dle potřeby
  • vhodnou nádobu

Šlehačku si vyšlehejte do tuha, tvarohy smíchejte s cukrem a trochu vyšlehejte poté přidejte vyšlehanou šlehačku a zlehka zamíchejte. 2/3 jahod rozmačkejte s trochou cukru a želatinu si připravte podle návodu. Vychladlou želatinu smíchejte s rozmačkanými jahodami. Misku si vyložte piškoty, poté zalijte jahodovo-želatinovou směsí a nechte zatuhnout. Přidejte vrstvu tvarohové směsi a poklaďte opět vrstvou piškotů. Zbytkem tvarohové směsi zarovnejte misku a na konec dejte očištěný zbytek jahod. Přikryjte alobalem a nechte v ledničce vychladit nejlépe do druhého dne.

2 komentáře:

  1. to vypadá fakt skvěle, škoda, že už není jahodová sezóna. hned bych si dala!

    my děláme doma něco podobnýho, jen to není tak zdravý, místo tvarohu je tam zakysaná smetana :)

    OdpovědětVymazat
  2. jj zakysaná smetana jde taky použít:) a lze udělat i s jiným ovocem:)

    OdpovědětVymazat