Jediné co má tento dezert společného s názvem tiramisu, jsou dlouhé cukrářské piškoty:) Ale tak nevadí, pojmenovala jsem si ho podle sebe.
A co na výrobu potřebujete?
Šlehačku si vyšlehejte do tuha, tvarohy smíchejte s cukrem a trochu vyšlehejte poté přidejte vyšlehanou šlehačku a zlehka zamíchejte. 2/3 jahod rozmačkejte s trochou cukru a želatinu si připravte podle návodu. Vychladlou želatinu smíchejte s rozmačkanými jahodami. Misku si vyložte piškoty, poté zalijte jahodovo-želatinovou směsí a nechte zatuhnout. Přidejte vrstvu tvarohové směsi a poklaďte opět vrstvou piškotů. Zbytkem tvarohové směsi zarovnejte misku a na konec dejte očištěný zbytek jahod. Přikryjte alobalem a nechte v ledničce vychladit nejlépe do druhého dne.
A co na výrobu potřebujete?
- cukrářské piškoty (nebo lze použít kulaté dětské)
- 500g tvarohu
- 500g jahod
- 1 želatina
- 1 smetana ke šlehání
- moučkový cukr dle potřeby
- vhodnou nádobu
Šlehačku si vyšlehejte do tuha, tvarohy smíchejte s cukrem a trochu vyšlehejte poté přidejte vyšlehanou šlehačku a zlehka zamíchejte. 2/3 jahod rozmačkejte s trochou cukru a želatinu si připravte podle návodu. Vychladlou želatinu smíchejte s rozmačkanými jahodami. Misku si vyložte piškoty, poté zalijte jahodovo-želatinovou směsí a nechte zatuhnout. Přidejte vrstvu tvarohové směsi a poklaďte opět vrstvou piškotů. Zbytkem tvarohové směsi zarovnejte misku a na konec dejte očištěný zbytek jahod. Přikryjte alobalem a nechte v ledničce vychladit nejlépe do druhého dne.
2 komentáře:
to vypadá fakt skvěle, škoda, že už není jahodová sezóna. hned bych si dala!
my děláme doma něco podobnýho, jen to není tak zdravý, místo tvarohu je tam zakysaná smetana :)
jj zakysaná smetana jde taky použít:) a lze udělat i s jiným ovocem:)
Okomentovat