Ani nemám slov, jak byl dobrý, ale ráda se podělím o tenhle úžasný recept, který jsem našla na na stránkách Apetitu online (trochu jsem si ho poupravila). Nebudu tu psát o historii, tu si každý na internetu může nalézt, skočíme si rovnou na přípravu receptu.
Na jednu dortovou formu potřebujete:
- 200 g sušenek (použila jsem esíčka)
- 100 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku
- 750 g jemného tvarohu
- kůra nastrouhaná (na jemno) ze 2 velkých citronů a 3 lžíce šťávy
- 50 g krupicového cukru
- 4 žloutky z velkých vajec
- 2 lžíce jemné krupičky
Na polevu:
- 300g sezónního ovoce, avšak hodí se maliny, borůvky, jahody...
- voda
- cukr
Troubu předehřejte na 180. Sušenky rozdrťte válečkem v pytlíku a přidejte rozpuštěné máslo, smíchejte. Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, přeneste do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete. Do misky dejte tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošlehávejte, až se vše dobře smísí. Hmotu vlijte do formy a pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte cheesecake dvě hodiny chladnout v troubě.
Zatímco dezert chladne, očistěte jahody a ty větší nakrájejte na čtvrtiny nebo osminky. Vodu svařte se třemi lžícemi vody, přidejte jahody a nechte rozvařit, popřípadě lze rozmixovat. Pokud by se vám to zdálo moc řídké přidejte trochu želatiny.
Cheesecake jsem nechala schladit v ledničce až do druhého dne. Před podáváním polijte jahodovou směsí a ozdobte meduňkou nebo mátou.
oou, jestli to chutnalo tak, jak to vypadá, tak to muselo být úžasný. díky za recept, určitě to vyzkouším. úplně se mi sbíhají sliny
OdpovědětVymazatMňam!
OdpovědětVymazat