pátek 11. února 2011

Šnečku, šnečku vystrč růžky...

Po jumpingu se mi nějak nechce do složky v PC s názvem bakalářka, není co k snídani, instantní droždí je ve skříni, tak hurá na šneky :o) Inspirací je mi opět Conovehonakopci.cz.

Cinnamon snails


Potřebujeme:
  • 90 g cukru
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 1 citron ( 1 lžička šťávy a kůra)
  • 550 g celozrnné mouky
  • 1/2 sáčku instantního droždí
  • 280 g mléka
  • a spoustu skořicového cukru
  • špetka soli
  • jablka, ořechy, rozinky
Z trochy teplého mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek a dáme nejlépe na topení (vím, někdo si klepe na čelo a říká, proč dělá kvásek z instantního droždí...ale já si ho prostě udělala:). V míse utřeme cukr se solí a cukrem. Přidáme vejce, citrónovou šťávu a kvásek. Zamícháme a postupně zapracováváme mouku a mléko, podle potřeby přidávejte mouku. Zpracujeme v hladké těsto a necháme v teple cca 2 hodiny kynout pod utěrkou. Mezitím si nastrouháme jablka, namele ořechy. Smícháme a posypeme skořicovým cukrem.

Cinnamon snails

Pokud mámě těsto vykynuté, rozválíme si jej na pomoučeném válu na 1 cm vysoký plát. Posypeme skořicovým cukrem dle libosti (myslím, že je lepší použít skořici a moučkový cukr). Navrstvíme nastrouhaná jablka s ořechy, popřípadě i s rozinkami, a zabalíme do rolády.

Šneky krájíme cca 2 cm široké a pokládáme na pečící papír. Dáme ještě na 45 min vykynout. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a šoupneme je péct na cca 30 min, ale hlídáme.

Vychladlé šneky potřeme glazurou udělanou z bílku, cukru a vanilky (stačí půlka lusku) a snídaně je hotová:)

4 komentáře:

  1. no paráda! úplně se mi sbíhají sliny. řekla bych, že i když to jsou šneci, zmizí asi hodně rychle, co? :)

    OdpovědětVymazat
  2. no ani ne, do zítra snad vydrží:) možná i do víkendu:-D

    OdpovědětVymazat