čtvrtek 24. března 2011

Božský perník

Božský perník

Není to poprvé co ho peču, ale dříve nebyla nějak nálada to vyfotit, až teď když je venku tak pěkně:) Není to žádná dusivka, která by se vám zasekla v puse. Jemný, vlhký perník.

Potřebujeme:
  • 1 hrnek oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 skořicový cukr
  • 1 hrnek cukru (dávám vždy méně)
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 prášek do perníku
  • 1 čokoládový pudink
  • 1 lžíce pikantní marmelády (rybízová, brusinková)
  • 2 jablka
  • trocha pomerančové kůry
  • mléko dle potřeby
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto a do něj nastrouháme jablka. Můžeme přidat rozinky, oříšky, brusinky a dáme péct na 180°C cca na 45 min. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a můžeme ozdobit kandovanou pomerančovou kůrou.


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chápu správně, že se do těsta přidává i ta marmeláda??!! :-O
Ingrid

Má to šťávu! řekl(a)...

jj správně:)