- 500g Linguine (ploché špagety) nebo jiné těstoviny
- 2 dl smetany
- 200 g tyrolského špeku
- hrst vlašských ořechů
- cibulka
- olivový olej
- parmezán
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby al dente. V pánvi na oleji a kousku másla orestujeme nasekanou cibulku a kostičky špeku. Ořechy také nasekáme a přidáme do pánve. Podle potřeby přilijeme vodu z těstovin a necháme povařit. Po chvíli zalijeme směs smetanou, přihodíme těstoviny a promícháme. Při servírování zasypeme pastu hrstkou rozmixovaných ořechů a parmezánem.
My si ještě přidali do své porce zakysanou smetanu:-)
My si ještě přidali do své porce zakysanou smetanu:-)
téda... to bych si taky dala říct :) vypadá to úžasně.
OdpovědětVymazatMňam to si udělám, jen co přiveze tchýně ořechy ;-)
OdpovědětVymazat