úterý 15. března 2011

Žíhaný cheesecake

Cheesecake

Potřebujeme:
  • 750g tvarohu
  • 3 vejce
  • citrónovou kůru a šťávu z citrónu
  • cukr dle chuti
  • vanilkový lusk
  • kakao

na korpus:
  • přebytky vánočního cukroví
  • cca 60g másla
Vánoční cukroví rozdrtíme v sáčku, nejlépe válečkem. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Drobenku z cukroví rozprostřete lžící po dně dortové formy, můžete udělat i zvýšený okraj. Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Mezitím si v míse vyšlehejte tvaroh s cukrem a vejci, přidejte vydlabaná semínka z vanilky, citrónovou kůru a trochu šťávy. Polovinu tvarohu nalijte na drobenkový základ a do druhé půlky vmíchejte kakao. Kakaovou půlku nyní pomalu nalévejte na bílý tvaroh. Špejlí promíchejte, abyste dosáhli žíhaného efektu:)

Šoupneme do vyhřáté trouby na 50 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.

1 komentář:

Hanka řekl(a)...

mňááááám!