pátek 10. června 2011

Dnešní snídaně - kynuté buchty

Včera večer jsem nechala zabavit domácí pekárnu, aby mi udělala krásné kynuté těsto... buchty jsem dělala poprvé a myslím, že se výborně povedly! Příště je budu dělat větší, to budou líp vypadat:o)

Kynuté buchty

Na těsto potřebujeme:
  • 500 g polohrubé mouky (ve finále jsem musela ještě přisypat, bylo lepivé)
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • trochu citrónové kůry
  • +tuk na pomazávání buchet

náplň:
  • 400 g tvarohu
  • 1 žloutek
  • citrónová šťáva
  • cukr
Mizí rychle

Já jsem dala veškeré přísady na těsto do domácí pekárny, takže veškerou kynoucí a hnětací práci udělala za mě. Ale stačí si udělat kvásek (droždí, trochu mléka a trochu cukru) a nechat ho v teple vykynout. Mezitím si smíchat mouku, tuk, zbytek mléka, cukru, vejce a citrónovou kůru a přidat vykynutý kvásek. Vše pořádně smíchat a vypracovat v hebké nelepivé těsto a opět dát tak na 45 min vykynout na teplé místo.

Už budou:)

Pak už si jen uděláme kolečka, která naplníme tvarohovou směsí, zabalíme do buchty a spojem dolů dáváme na pekáč. Každou buchtu pomazáváme tukem. Do trouby šoupneme na cca 45 min a pečeme dozlatova.

Otázka na závěr: Jaké oblíbené náplně do buchet/koláčů máte rádi?

4 komentáře:

  1. Asi ze všeho nejvíc miluji tvarohovou náplň - pěkně ovoněnou citronovou kůrou! Většinou to dopadne tak, že vylovím jen náplň a těsto nechám... Taky můžu cokoliv s pudinkem, ale ten se do kynutých buchet nehodí.

    OdpovědětVymazat
  2. tu já taky, proto jsem dělala buchty s tvarohem:) Ale ani povidlovou nepohrdnu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, mám čerstvý kvasnice, že by.....

    OdpovědětVymazat
  4. No ty vypadají jako od babičky :))
    Mňam!!

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat