Na burgery:
- mleté maso (my použili směs vepřového a hovězího - ale doma umletého)
- sůl, pepř
Maso si nameleme na mlýnku, osolíme a opepříme a necháme odpočívat v lednici. Pak si tvarujeme karbanátky, do kterých dáváme doprostřed cca 1cm plátek bylinkového másla. Máslo tedy bude ve středu karbanátku. Necháme je v lednici odpočívat.
Bylinkové máslo:
- změklé máslo
- bylinky
- sůl
- česnek
Bylinky si nasekáme na jemno i s česnekem. Vyšleháme se změklým máslem a dáme vychladit do lednice.
Housky:
- 250 g polohrubé mouky
- 120 ml mléka
- 1 vejce
- 1/2 droždí
- 3 lžíce másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- vejce na potření a sezam na posypání
Všechny suroviny jsem dala opět do pekárny a nechala ji pracovat až do úplného vykynutí. Z těsta jsem utvořila 4 bochánky. Potřela jsem je vejcem a posypala sezamem a dalo péct na 180°C cca na 35 minut.
Pokud máme vše připraveno (karbanátky a housky), můžeme maso ogrilovat na grilu a svůj hamburgr si dozdobit podle chuti. Já použila: Heinz omáčku, maso, ledový salát, rajčata, papriku a sýr. Teď už stačí vzít do obou rukou a vesele se zakousnout:-D
7 komentářů:
To vypadá ale sakra dobře! Kam se hrabe mekáč... Jmenuju tě na BurgerKinga a ty nicky, co se tak nazývaj, zbavuju jejich samozvaného titulu ;c)
No to opravdu vypada uzasne, jenmze te prace s tim. Mozna vypustim delani housek a ten zbytek by mel jit bez problemu...
perfektné, ja si k nemu prosím len kúsok dijonskej horčice, paradajku, opečenú cibuľu a syr :-)
Téda, to je něco! Domácí hambáč z domácí housky, to už je pořádný zážitek, kterému se nevyrovná žádný fastfoodový chudáček. Hned bych si jeden taky dala :)
Díky, ano je to jiné kafe, než ve fastfoodu:)
to by mě zajímalo, jak se to cpe do pusy :D
Mňam, to vypadá super :)
Mám hlad :(
Okomentovat