neděle 5. června 2011

Prague Food Festival 2011

Tak i my jsme tam zavítali...poprvé. Pocity různé, jo ochutnáme netradiční jídla, která bychom si v restauraci nedali...lístky jsme sehnali levněji, od jedné milé slečny/paní, která nakonec jet nemohla (doufám, že jí peníze dorazili?!).

Konalo se to na moc pěkném místě na Letohrádku královny Anny na Pražském hradě, to tedy s sebou neslo spoustu omezení, nevstupovat na trávník, nesedat na ochozy,...budiž. Místo na jídlo se vždy našlo:-)

Co nás ale nemile? překvapilo byla cena jídel...dva kousky sushi za 6 grandů, trochu předražené, ale budiž, už jsme tady a chceme ochutnat. Takže, člověk nesmí koukat na ceny, jinak opravdu nic neochutná. Jako první co nás vyděsilo, byla ta mega fronta na GRANDY (platidlo, kterým se na festivale platí 1Grand=25Kč) u pokladen. No nakonec to bylo tak na půl hodiny a docela v pohodě. Uvnitř bylo plno lidí, ale kupodivu bylo docela k hnutí.

A teď už k samotným jídlům...






Buddha-Bar Sushi rolky, 6 grandů
Klasické sushi, pro mě nic vyjímečného, zatím jsem totiž moc druhů neochutnala. Celkový dojem dobrý:)

Sushi

Dušená hovězí líčka ve svatotomášském pivu s bramborovou kaší, 7 grandů
Asi nejlepší jídlo, kaše úžasná a líčka měkoučká!

Hovězí líčka na svatomartinském víně s bramborovou kaší

Mušle s hranolkami, 4 grandy
Ochutnala jsem dvě, asi mi to nic neříká:-)

Mušle s hranolkama

Bez jména - nemůžu si vzpomenout :), 4 grandy
Chuťově velmi dobré:) Směs vnitřností v bulce.


Pomerančová makrónka, 2 grandy
Vynikající!!!! Musím upéct!

Pomerančová makrónka

Burger z českého masa black angus s confitem ze žeber, 6 grandů
Ničím výjimečné, ale velmi, velmi dobré!

Burger z českého masa black angus s confitem ze žeber

Citrónovo-limetkový koláček, 5 grandů
Hmm...., svěží, lehký, výborný - chci recept:)

Citónovo-limetkový koláček

Pak už jsme ochutnali z reklamní akce Kenwood - chřestový krém (nic pro mě) a tmavého Mastra za 1 grand. Na závěr festivalu jsme šli na vynikající zmrzlinu Angelato (jogurtová a tiramisu), každá po 1 grandu. No a jelikož jsme dostali každý poukázku na piva Master (3ks), tak jsme si při odchodu z PFF vyzvedli u stánku.

Celkový dojem dobrý, ale zda-li vyrazíme za rok? 
Více fotek zde a zde.


2 komentáře:

  1. Ahojky Saso, mas prijemny blog a ta reportaz z gourmanskeho sveta je opravdu zajimava. Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. No musím říct že jídla vypadají opravdu luxusně. Mám ráda tyhle střeše food festivaly i když je pravda že jídlo je tam ještě trochu dražší než v restauracích. Ale zato pestrý výběr, i když doma se snažíme jíst spíš takovou stravu, jakože vyváženější a trochu výživnější.

    OdpovědětVymazat