čtvrtek 29. prosince 2011

Panna cotta s jahodami

Lehčí dezert třeba k nedělnímu obědu:-) byla to moje premiéra, ale řekla bych, že se povedla na jedničku.

Pana cotta

Co potřebujete?

  • 500 ml smetany - použila jsem 40% šlehačku, kterou jsem naředila mlékem
  • vanilkový lusk
  • vanilkový cukr
  • 3 plátky želatiny - namočit dle návodu

Smetanu jsem svařila s vanilkovým luskem, osladila cukrem - nesmí se vařit. Poté jsem přidala želatinu, připravenou podle návodu. nechala jsem jí rozpustit. Vzniklou hmotu jsem vlila do skleniček a dala přes noc ztuhnout do lednice.

Na vrch jsem použila rozmixované jahody s trochou želatiny - aby to lépe ztuhlo. Stačí ještě na krátkou dobu vychladit a můžeme podávat:o)

1 komentář:

  1. Vůbec bych ti nevěřila, že ji děláš poprvé! Vypadá báječně :)

    OdpovědětVymazat