Taková česká klasika...já jí moc nemusím, ale Kuba si jI ráda dá. Doma jsem jí vařila podruhé a tahle se vyvedla lépe než první verze. Nejradši ji má s vejcem a bramborem:-)
Potřebujeme
- 1 kelímek smetany ke šlehání 33%
- půl kelímku zakysané smetany
- svazek kopru
- cca 500 ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- máslo
- 100 ml mléka
- ocet
- sůl, pepř, ocet a cukr
V hrnci si rozehřejeme máslo a zaprášíme hladkou mouku, zalijeme vychladlým vývarem a necháme provařit. Přidáme nasekaný kopr, mléko a necháme přejít varem. Vmícháme obě smetany, osolíme a opepříme. Podle chuti zakápneme octem či dosladíme do sladkokyselé chuti.
Podáváme s vařeným vejcem a bramborami:-)
Já nakonec jen ochutnala, ale plný talíř bych asi nesnědla.
Samozřejmě, že koprovka je lepší druhý den, kdy je pěkně odleželá.
Tak koprovku taky miluju a mám na ni pořád chuť.
OdpovědětVymazatjooj,tak na toto mam obrovsku chut !!!mnaaam:) nebyt mojej diety,tak idem hned na to :)
OdpovědětVymazatKoprovku s bramborem neskutečně miluji. Víc než s knedlíkem, k tomu vajíčku a mňamka je na světě :)
OdpovědětVymazat