sobota 12. května 2012

Koprová omáčka s vejcem a bramborem

IMG_9452 copy
Taková česká klasika...já jí moc nemusím, ale Kuba si jI ráda dá. Doma jsem jí vařila podruhé a tahle se vyvedla lépe než první verze. Nejradši ji má s vejcem a bramborem:-)


Potřebujeme
  • 1 kelímek smetany ke šlehání 33%
  • půl kelímku zakysané smetany
  • svazek kopru
  • cca 500 ml vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • máslo
  • 100 ml mléka
  • ocet
  • sůl, pepř, ocet a cukr
V hrnci si rozehřejeme máslo a zaprášíme hladkou mouku, zalijeme vychladlým vývarem a necháme provařit. Přidáme nasekaný kopr, mléko a necháme přejít varem. Vmícháme obě smetany, osolíme a opepříme. Podle chuti zakápneme octem či dosladíme do sladkokyselé chuti.

Podáváme s vařeným vejcem a bramborami:-)

Já nakonec jen ochutnala, ale plný talíř bych asi nesnědla.

Samozřejmě, že koprovka je lepší druhý den, kdy je pěkně odleželá.

3 komentáře:

  1. Tak koprovku taky miluju a mám na ni pořád chuť.

    OdpovědětVymazat
  2. jooj,tak na toto mam obrovsku chut !!!mnaaam:) nebyt mojej diety,tak idem hned na to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Koprovku s bramborem neskutečně miluji. Víc než s knedlíkem, k tomu vajíčku a mňamka je na světě :)

    OdpovědětVymazat