čtvrtek 2. srpna 2012

Bylinkové máslo

Jelikož na svém skromném parapetku mám bylinkový háj, není nad to si dělat domácí bylinkové máslo, které dá jídlu ještě lepší chuť:) A nebo jen tak na čerstvý chlebík...napište si recept.

Bylinkové máslo

Potřebujete:
  • bylinky - já použila pažitku, oregáno, bazalku, mátu, kopr
  • česnek
  • sůl a pepř
  • máslo - vytáhneme alespoň hodinu předem z lednice

Bylinky a česnek jemně nasekáme, smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Necháme chladit v lednici. Použití je jen na vás:)

4 komentáře:

  1. určitě zkusím :) jednou za čas si kupuju bylinkové máslo od Meggle, ale domácí je mnohem levnější, a bylinek máme dost, takže si ho určitě udělám:)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá skvěle! hm... myslím, že šnitlíku, co máme na balkóně, se to taky bude líbit ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu jedině doporučit. Vynikající je namazat tímto máslem veku a dát ji na chvíli do troupi opéct, aby byla křupavá. Ke grilování je to naprostá delikatesa. ;)

    http://thelisbeth.blogspot.cz zvu tě na svůj blog o životním stylu, vaření, kosmetice aj. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle musím taky zkusit :) miluju bylinkové máslo a na parapetu mám spoustu místa :)

    OdpovědětVymazat