Už ani nevím, ze kdy je tato fotka, ale recept je to opravdu jednoduchý. Potřebovala jsem si uvařit něco na oběd...hlavně aby to bylo teplé. Studené obědy nejsou pro mě, ikdyž je pravda, že občas si nějaký ten salát dopřeji. Jak to máte s obědy vy - teplé nebo studené? Mám to štestí, že si ve škole, teda vlastně v práci, můžu dát oběd ze školní jídleny, no někdy to tedy není nic moc, ale co bych za těch pár korun chtěla, že?
- těstoviny dle libosti
- menší cibule
- máslo
- pár plátků anglické slaniny
- hrst bylinek (bazalka, oregano, pažitka)
- sůl, pepř a olivový olej
- zakysaná smetana
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme dozlatova na másle, přidáme slaninu nakrájenou na teké proužky. Vedle v hrnci mezitím vaříme těstoviny, stačí jim tak 5 minut. Pak přidáme trochu vody do osmahlé slaniny a cibulky a trochu vydusíme. Přidáme scezené těstoviny a přimícháme nasekané bylinky a chvilku ještě orestujeme. Zakápneme olivovým olejem a podáváme se zakysanou smetanou.
Ještě máte chuť na studený oběd?:-)
Studené obědy jen v tom nejnutnějším případě, jindy jedině teploučké. :)
OdpovědětVymazatTěstoviny miluju!
Z nouze ctnost! I teplé i studené :) Ale teď v zimě.. Nevím jak to budu dělat :D Jinak, já bych asi vynechala tu anglickou :) Nijak moc to nemusím :)
OdpovědětVymazatJéé, to vypadá dobře! Už jsem jednou také dělala něco podobného, ale můj drahý si tam osmahnul pořádný kus lovečáku :D :D. U nás bohužel školní jídelnu nemáme, takže já praktikuji krabičkovou metodu a každým dnem velebím vynálezce mikrovlnky :))
OdpovědětVymazat