neděle 7. října 2012

Dýňovo - jablečný čízkejk

Když jsem tenhle čízkejk viděla u Kláry na blogu, musela jsem ho hned vyzkoušet! Jen jsem jej trochu pozměnila dle ingrediencí doma.

Pumpkin apple cheesecake 
Moje varianta podzimního čízkejku:

  • 375g tvarohu
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrnek pyré (půl dýňového, půl jablečného)
  • 1 lžička skořice
  • sušenky dle libosti
  • máslo
  • dýňové pyré
  • želatina

Nejdříve si připravíme korpus. Sušenky nadrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem, natlačíme do formy a necháme cca 10 minut zapéct v troubě. 

Mezitím si v míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, pyré a skořici a vlijte na vychladlý korpus. Dejte péct do trouby na 180°C a na dno vložte pekáček s teplou vodou vodou. Pečte 50 min. Čízkejk nechte vychladnout.

Můžete te ho polít  polevou s dýňovým pyré. Želatinu rozmícháte v troše vody a připravíte dle návodu, poté nalejete pyré a rozvnoměrně rozlijete po čízkejku.

Dobrou chuť!

4 komentáře:

Zrzunka řekl(a)...

čízkejk zní dost blbě :D:D
ale vypadá hezky:)

Má to šťávu! řekl(a)...

jj zní to divně:D

Hanka řekl(a)...

já bych řekla, že to zní dobře, ale neobvykle vypadá. jinak dortík vypadá senzačně a ani si nechci představovat, jak chutná, slintala bych.

wife & husband řekl(a)...

Mám moc ráda dýně, ale zatím jsem je nikdy nezkoušela nasladko. Vždy jen jako polévku, nebo zapéct atp.
Tahle bašta mě zaujala.
Ale vůbec jsi nenapsala, milá Sášo, jeslti tenhle dortík doporučuješ.
Chutnal?
Vypadá moc dobře.