Byla to moje premiéra, ale trénovat na polevě musím...teda jaký cukrářský sáček je nejlepší použít?
Základní recept na vanilkové kapkejky:
- 1 hrnek másla (230 g)
- 2 hrnky krupicového cukru (400 g)
- 3 hrnky hladké mouky (360 g)
- 4 vejce
- 2−3 lžičky prášku do pečiva
- 240 ml podmáslí
- vanilkový lusk nebo vanilková esence (udělala jsem si asi před 3/4 rokem svoji, a stále louhuji lusky! ve vodce)
Malinový krém
- malinový džem
- mascarpone
- tvaroh
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci. Po částech přidáváme podmáslí a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Košíčky plníme do 2/3 a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím co se kapkejky pečou si připravíme krém. Tvaroh s mascarpone a cca lžící malinového džemu si vyšleháme na hladký krém, podle chuti můžeme přidat cukr. Krém naplníme do cukrářského sáčku a zdobíme. Dle fantazie ozdobíme ovocem.
Já použila na zdobení toto, mám k tomu ještě takové udělátko, ze mi pomůže k vydlabání části těsta a kapkejk můžu krémem naplnit.
úžasné,nádherné, malinové,...recept ukladám :)
OdpovědětVymazatty jsou rozkošné! :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle a ta fotka se ti moc povedla:)
OdpovědětVymazatdíky holky!:)
OdpovědětVymazatKam se hrabou moje muffinky na takový skvost :D
OdpovědětVymazatAhoj, co se týče zdobícího sáčku, tak podle mě se to nejlépe dělá s nástavcem s takovou zubatou špičkou. Mám ho přímo vyfocený v tomto článku o cupcakes. http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/cokoladove-cupcaky.html Ale taky nejsem žádný velký umělec, co se polevy týče :D
OdpovědětVymazatTa tvoje malinová vypadá dobře a hlavně je super, že tam není máslo. Drží to dobře, neroztéká se to?