Když jsem objevila u nás v Liberci v Pražské ulici Formaggerii - Sýrárnu Orrero ani chvíli jsem neváhala, že tam zajdu. Poprvé jsem koupila Grand Moravii, Riccotu, Mozzarelu a ještě Pršut a spolu s nákupem jsem dostala recept na těstoviny s riccotou. Když jsem tam šla už asi po třetí všimla jsem si, že mají šafrán...tak jsem si říkala, ten musím alespoň jednou vyzkoušet, i když je táááák drahý...no a padl na šafránové risotto.
Potřebujete:
- 75g másla
- 1 najemno nakrájená cibulka
- 150g rýže Arborio (na risotto)
- 1 sklenka bílého vína
- balíček mletého šafránu
- 1,5l vývaru (použila jsem z kvalitní bujon)
- sůl, pepř
- 50g strouhané Grand Moravia
Cibuli osmahneme na másle. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme. Přimícháme šafrán a postupně mícháme a přidáváme vývar. Osolíme a opepříme. Krátce předtím, než je rýže hotová (cca 20 minut) vmícháme Grand Moravii a kousek másla. Necháme několik minut přiryté.
2 komentáře:
Risotto miluju snad ve všech variantách :) a to tvoje vypadá mooc dobře
souhlasím s Jančou :)
Okomentovat