čtvrtek 15. listopadu 2012

Risotto alla milanese


Když jsem objevila u nás v Liberci v Pražské ulici Formaggerii - Sýrárnu Orrero ani chvíli jsem neváhala, že tam zajdu. Poprvé jsem koupila Grand Moravii, Riccotu, Mozzarelu a ještě Pršut a spolu s nákupem jsem dostala recept na těstoviny s riccotou. Když jsem tam šla už asi po třetí všimla jsem si, že mají šafrán...tak jsem si říkala, ten musím alespoň jednou vyzkoušet, i když je táááák drahý...no a padl na šafránové risotto.

IMG_1461 copy
Potřebujete:
  • 75g másla
  • 1 najemno nakrájená cibulka
  • 150g rýže Arborio (na risotto)
  • 1 sklenka bílého vína
  • balíček mletého šafránu
  • 1,5l vývaru (použila jsem z kvalitní bujon)
  • sůl, pepř
  • 50g strouhané Grand Moravia
IMG_1455 copy
Cibuli osmahneme na másle. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme. Přimícháme šafrán a postupně mícháme a přidáváme vývar. Osolíme a opepříme. Krátce předtím, než je rýže hotová (cca 20 minut) vmícháme Grand Moravii a kousek másla. Necháme několik minut přiryté.

2 komentáře:

Cucinare con Amore řekl(a)...

Risotto miluju snad ve všech variantách :) a to tvoje vypadá mooc dobře

Zrzunka řekl(a)...

souhlasím s Jančou :)