neděle 24. února 2013

Těstoviny s ricottou a špenátem

Dlouho jsem nic nenapsala, vím, ale nemám prostě tu psací múzu...přitom jsem toho za tu dobu spoustu uvařila i upekla. Budu se to dát snažit dohromady, slibuju:-) I tak děkuji za spoustu nových čtenářů a komentářů:-) Pro dnešek jedna výtečná dobrota a rychlovka.

Těstoviny s riccotou a špenátem

Na dvě porce:

  • půl balíčku mraženého špenátu - sekaného
  • půl balíčku těstovin, možná méně
  • cca 200g ricotty
  • cibule, olej
  • česnek, sůl, pepř

Nejprve si dáme vařit těstoviny. Mezitím nakrájíme cibuli a necháme ji osmahnout dozlatova, přidáme špenát, sůl a pepř - podusíme. Přidáme na ochucení česnek a ještě chvíli necháme na pánvi. Do špenátu zamícháme ricottu, která se krásně rozpustí a udělá nám krémovou konzistenci. Podle potřeby přidáváme vodu z těstovin. Těstoviny scedíme a přimícháme do špenátu. Na talíři ještě posypeme Gran Moravií a vesele baštíme:-)

4 komentáře:

Ann řekl(a)...

Vypadá to skvěle, zkusím si to udělat k večeři :)

Bára řekl(a)...

Tak jo, doufám, že si uvědomuješ, že já (a asi mnoho tvých dalších čtenářů) právě teď umírám(e) hladem a čekáme na pauzu na oběd jako na smylování a ty nám ukážeš tohle?
Proč ???

Hlad!

Lucie řekl(a)...

ricotta a špenát, boží kombinace. dlouho se chystám na nějaké těstoviny, protože mám na ně děsnou chuť, tak už vím, které to budou :-)

Magdalena řekl(a)...

áá tahleta verze těstovin je jedna z mých nejoblíbenějších!

opravdu bych neměla prohlížet food blogy po večeři!:D mám pak na ty všechny dobroty strašnou chuť!