úterý 19. března 2013

Domácí müsli

Když se kouknu k jiným blogerům, dělají všichni domácí müsli. Kdo ještě nezkusil mixit.cz nebo Das müsli ...jsou dobré, ale drahé...tato varianta je poněkud kaloričtější, ale za to domácí a ještě zapečená! Neříkám, že mi Mixit nebo Das müsli nechutnalo, ale zkusit se má vše, že? Jinak víte o tom, že si zdarma můžete objednat vzoreček Das müsli? Stačí kliknout na "Vzorek na ochutnání zdarma." Zkusila jsem ho a musím říct, že je úplně stejné jako čokoládové nezapečené Vitalis od dr. Oetkera, které jsem už v obchodě dlouho neviděla... už dost povídání a tak teď už k domácímu!

Domácí musli

Potřebujete:

  • 500g pětizrnná vločková směs (z DM od Alnatury)
  • cca 200g ořechů - vlašáky, lískáče, madle - podle chuti
  • 150g hořké čokolády
  • máslo
  • olej
  • med
  • oříškový sirup - taky z DM

Všechny mokré suroviny dejte do jednoho rendlíku a nechte na mírném plameni všechno spojit. Ve velké míse si smíchejte vločky a nasekané ořechy a čokoládu. Předehřejte si troubu a připravte dva plechy vyložené pečícím papírem. Smíchejte vločkovou a mokrou směs - dobře promíchejte, aby se s hezky obalily všechny vločky. Poté rozprostřete na oba plechy rovnoměrně a zapékejte cca 15 min. Občas trochu promíchejte, Poté nechte zchladnout a vesele konzumujte s jogurtem či mlékem:-)

4 komentáře:

iGurman řekl(a)...

Zapekáte v horko-vzdušnej rúre? Pri akej teplote? Vyskúšam.

kivi řekl(a)...

parádní musli a hezká fotka, taky ráda dělám domácí, nikdy jsem to nepočítala, ale máš pravdu, určitě to musí vyjít nejlevněji :-)

Má to šťávu! řekl(a)...

Ano v horkovzdušné a zapékala jsem cca při 160°C

iGurman řekl(a)...

Ďakujem.