čtvrtek 28. března 2013

French toast croissant

aneb jednoduše francouzský toast z croissantu. Pššt, nebudu se chlubit, že to bylo z kupovaných, ale bylo potřeba je užít, když už byly trochu tvrdé. Mám v plánu se pustit do croissantového těsta, ale zatím není nějak čas:-) Recept jsem převzala od Kitchenette - díky!

IMG_2520 copy

Co na vaši francouzskou snídani potřebujete...

  • 4 staré croissanty
  • 3 vejce
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1/2 l mléka
  • vanilka nebo vanilková esence (pár kapek)
  • trochu másla na pečení

Francouzský toast

Všechny ingredience smícháme - vejce, sirup, citronovou kůru, vanilku a mléko.Mezitím si zapněte troubu, tak na 170°C. Croissanty si rozřízněte na půl a celé je obalte ve vzniklé směsi, nechte klidně 20 minut nasáknout, pokud nespěcháte na snídani. V pekáčku rozpustíme trochu másla a nasáklé croissanty sem přendáme. Pečeme dokřupava. Poprášíme cukrem a podáváme teplé třeba se šlehačkou a ovocem.

1 komentář:

  1. No to musí být úžasná snídaně :-) Já je zatím jen praktikovala z vánočky a právě se jdu vrhnout na pečení mazance a jestli nebude poživatelný, tak bych si ho mohla aspoň po francouzsku "otoustovat" :-)

    OdpovědětVymazat