aneb jednoduše francouzský toast z croissantu. Pššt, nebudu se chlubit, že to bylo z kupovaných, ale bylo potřeba je užít, když už byly trochu tvrdé. Mám v plánu se pustit do croissantového těsta, ale zatím není nějak čas:-) Recept jsem převzala od Kitchenette - díky!
Co na vaši francouzskou snídani potřebujete...
- 4 staré croissanty
- 3 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1 lžička citrónové kůry
- 1/2 l mléka
- vanilka nebo vanilková esence (pár kapek)
- trochu másla na pečení
Všechny ingredience smícháme - vejce, sirup, citronovou kůru, vanilku a mléko.Mezitím si zapněte troubu, tak na 170°C. Croissanty si rozřízněte na půl a celé je obalte ve vzniklé směsi, nechte klidně 20 minut nasáknout, pokud nespěcháte na snídani. V pekáčku rozpustíme trochu másla a nasáklé croissanty sem přendáme. Pečeme dokřupava. Poprášíme cukrem a podáváme teplé třeba se šlehačkou a ovocem.
No to musí být úžasná snídaně :-) Já je zatím jen praktikovala z vánočky a právě se jdu vrhnout na pečení mazance a jestli nebude poživatelný, tak bych si ho mohla aspoň po francouzsku "otoustovat" :-)
OdpovědětVymazat