čtvrtek 25. dubna 2013

Jarní kuskus s kuřecím prsem

Kolem sebe mám momentálně plno bylinek a zelené barvy. Rozhodla jsem se s vámi podělit o recept na jarní kuskus s kuřecím prsíčkem, recept je trochu okoukaný, ale dala jsem tam více ingrediencí a ochutila podle sebe.

Spring coucous with chicken


Potřebujete:
  • kuskus - nevím kolik jsem dávala, ale dejte podle sebe, kolik sníte
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • cibuli (červená, obyč nebo lahůdková)
  • hrášek
  • mix bylinek - bazalka, oregáno, petžel
  • naklíčená čočka
  • citrón
  • kuřecí prsa s kůží
  • máslo

Kuskus si připravte dle návodu, já ho jen zaliji horkou vodou a ochutím a nechám dojít pod poklopem. Mezitím si nakrájejte cibulku najemno a na oleji trochu osmahněte, přidejte zmrzlý hrášek a dělejte doměkka. Bylinky a vyklíčenou čočku (s dětmi ve škole jsme klíčili čočku:) nasekejte na jemno, přidejte spolu s měkkým hráškem ke kuskusu. Osolte a opepřete. Nastrouhejte trochu citrónové kůry a vymačkejte do směsi celý citrón. Pak už jen zamíchejte a o podle libosti dosolte. Nechte vychladnout.

Kuřecí prsa jsem pekla i s kůží a bylo to tedy opravdické labůžo! Prsa osolte a opepřete a pod kůži dejte pár plátků másla, položte do malého pekáčku s trochou másla a pečte v troubě. Ke konci pečení můžete ještě zapnout gril, abyste měli kůžičku pěkně křupavou. Do výpeku, který se udělal z masa, dejte trochu másla - zahustí se tím a vy máte pěkný sosík k masíčku:-)

Jogurtový dip
  • jogurt bílý
  • trochu zakysané smetany
  • bylinky, citron, česnek
  • špetka hořčice
  • sůl a pepř

Bylinky a česnek nasekat na jemno a smíchat s jogurtem, zakysankou, citronem a hořčicí. Dochutit solí a pepřem.

Maso podávejte s kuskusem a jogurtovým dipem!

středa 24. dubna 2013

Penzion Na Stodolci

U půlce března jsme vyrazili do Kyjovského údolí. Nachází se zde ta nejznámější jeskyně, kde za příhodných podmínek, kdy mrzne, ale z pískovcových skal stále ještě kape voda, narůstají jak ze stropu ale také hlavně od země nádherné ledové útvary. Jeskyně se nazývá Jeskyně víl. Cesta k ní v této době celkem jde, ale dolů je to o poznání horší - lepší varianta se zdá jet dolů po zadku...Nafotili jsme zde pár snímků a vydali se na baštu...

Na Stodolci

Pokud cestou domů nespěcháte a chcete se určitě dobře najíst, mohu vám  velice doporučit Penzion Na Stodolci. Byli jsme zde už po třetí a nikdy nás to tu nezklamalo...a doporučení z Maurerova výběru mají určitě oprávněně! Jak říkají v jídelním lístku "Domácí a čerstvé, to je naše krédo" vaří převážně z BIO surovin a ještě lépe z těch lokálních.

Já jsem pro tuto návštěvu zvolila opět Stodolecké brambory a Kuba neodolal žebírkům pečených na pivě!

Na Stodolci

Na Stodolci

No a aby toho nebylo málo, nacpali jsme ještě naše vaky výbornými lívanci se smetanou a borůvkami.

Na Stodolci

 A pokud Vás nezláká ani to, určitě Vás nalákám jejich interiérem, který je prostě pohodový, domácí a útulný! Dokážu si tady představit třeba jednou i moji svatbu:-)

Na Stodolci

pátek 19. dubna 2013

Benátky

Benátky

Těsně před Velikonoci, přesněji víkend, jsme s Kubou navštívili Benátky. Byl to takový rychlý zájezd přes víkend, tedy dvě noci v autobuse...dalo se to přežít 8:-) Celou sobotu jsme prošmajdali v Benátkách za "krásného" deštivého počasí. Opravdu od rána do večera pršelo, ale i tak se mi podařilo zachytit pár snímků. Benátky jsou krásné...ty uličky, kavárničky, mosty a veškerá architektura! Jen je tedy doporučuji navštívit za lepšího počasí. I přesto, že bylo opravdu ošklivě, lidí se tam hemžilo opravdu dost! Zde už slíbené obrázky...Kliknutím na fotku se dostanete do fotogalerie, kde najdete víc fotek.

pondělí 1. dubna 2013

Veselé Velikonoce

Přeji všem krásné Velikonoce. Také se už těšíte na to opravdové jaro?

Velikonoce