úterý 2. července 2013

Plněný arabský chléb

Tak už já mám konečně po školním roce a užívám si své prázdniny, tedy vlastně dovolenou. Můžete se těšit tedy na častější příspěvky a možná i na změnu blogu, uvidíme co všechno zvládnu. A jak vy letos trávíte prázdniny, kam míříte? Doufám, že se od Vás něco dozvím...protože poslední dobou komentářů dost ubylo:-)

Abych to tu nezakecala, tak si dnes dáme něco lehčího. Budete potřebovat na jednu porci:

IMG_4254 copy
  • arabský chléb - kapsa
  • zakysanou smetanu
  • půlku salátové okurky
  • hrst bazalky
  • citrónovou šťávu
  • sůl, pepř
  • a zeleninu dle libosti
  • olivový olej

Nejprve si připravíme dresink. Okurku  nastrouháme a zbavíme vody, přidáme zakysanou smetanu, na jemno nakrájenou bazalku, ochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu. Dáme vychladit do lednice.

Vedle v míse si připravte svůj oblíbený zeleninový salát - já použila cherry rajčátka a okurku, ochutila jsem solí, pepřem a zakápla olivovým olejem. Nakrájela jsem do něj krůtí šunku.

Teď už stačí jen arabský chléb rozříznout napůl a krátce nasucho opéct na pánvičce. Plníme vychlazeným dresinkem a salátem.

Co lehkého vaříte přes léto vy?


3 komentáře:

  1. Mňam! Vyzkouším! Já dělám v horku ráda saláty, zeleninové, těstovinové, s kuskusem... :)

    OdpovědětVymazat
  2. mam strasne rada arabsky chlieb ale uprimne ma nikdy nenapadne s cim :) tak dakujem za tip!

    Inak pozyvam ta k sebe na SUMMER giveaway o tasticku plnu darcekov. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Jé a tenhle receptík si taky píšu, díky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat