Mám ráda květák, ale nerada ho obaluji v trojobalu a tak si radši udělám tyto zdravější placky, které se dají jíst samotné a nebo s nějakou bramborovou přílohou.
Na cca 9 placek budete potřebovat:
- 1 menší květák
- 1 vejce
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- hrst petrželky
- strouhanku na zahuštění
Květák si rozdělím na růžičky a uvařím v osolené vodě. Nechám ho vychladnout a rozšťouchám skoro na kaši, přidám vejce, koření a nasekanou petrželku. Postupně zahušťuji strouhankou. Až vznikne kompaktnější těsto, tvaruji z něj menší placky, které opékám na sucho či na oleji na pánvi. Těsto je dost křehké, takže je potřeba opatrně otáčet. Podávám s bramborami a petrželovým dipem:-)
Petrželový dip
- malý bílý jogurt
- trochu zakysané smetany
- hrst nasekané petržele
- citrónová šťáva
- lžička hořčice
- sůl a pepř
Všechny ingredience smíchám a ochutím solí a pepřem. Na závěr zakápnu citrónovou šťávou.
Jak zpracováváte květák vy?
4 komentáře:
Mnam! Hned bych si dala..já miluju obalovaný květák:3
vypadají úžasně!
Super, ja pridávam ešte aj trocha majoránky. Každopádne je to skvelé!
podobný placičky si dělám s brokolicí, mám to hrozně ráda :D
Okomentovat