pátek 30. srpna 2013

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta

Je božky jednoduchý a strašně dobrý...vláčný, sladký a díky mandlím křupavý! Recept jsem převzala v foodblogu Foodlover.

IMG_5094 copy

Potřebujete:
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru - já použila hnědý
  • 1 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce rozpouštěného másla
  • špetka soli
  • 250 g bílého jogurtu - použila jsem Hollandii
  • 3 nektarinky
  • plátky mandlí
V míse si smícháme mokré suroviny. Poté přidáme sypké - mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a cukr. Vytvoříme hustší lité těsto. Formu vymažeme máslem. Přendáme těsto a poklademe nakrájenými nektarinkami. Na závěr posypeme plátky mandlí. Pečeme při 180° cca 30 minut. Koláč je nejlepší lehce vlažný!

3 komentáře:

  1. Brzy ho vyzkouším. Vypadá lákavě :-). Jsi šikula... Jakou používáš nádobu na tyhle koláče?? Mohla by jsi ji prosím vyfotit??

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem zkoušela a je dokonalý!! Děkuji za recept. :)

    OdpovědětVymazat