V obchodě jsem objevila první dýně hokaidó a tak hned přistála v košíku, jo nebyla nejlevnější...asi budu muset zajít na trh. Vím, že loni jsem tam kupovala i větší kusy kolem 20 Kč za kus, tak uvidíme jak to bude letos. Nebyla chuť na maso a tak vznikla tato lahůdka ideálně na večeři:-) Varianty lze stále měnit. Můžete přidat třeba lilek, ořechy, rajče...:-)
Pekáč pro dvě hladové osoby:
- půl dýně hokaidó
- 1 menší cuketa
- pár brambor
- červená kapie
- 2 menší cibule
- česnek
- sůl, pepř a čerstvý rozmarýn
- olivový olej
- sýr niva
Všechny suroviny si nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Já jsem si akorát předvařila brambory, protože vím, že ty trvají vždy nejdéle. Všechno osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu a zakápneme olejem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme dobrých 40 min. Na posledních 5 min přidáme nastrouhanou nivu a troubu zapneme na gril. A můžete si mlaskat!
Já dýni nikdy nejedla ale na těch fotkách to vypadá supr. Chci to zkusit,ale napřed bych chtěla vědět,jestli je to chutově s něčím podobné..?
OdpovědětVymazatNo mě poprvé dýně chutnala jako fazole:-)
OdpovědětVymazatmňam, taková jídla mi přesně chutnají, hned bych si dala :-) já dýni viděla v obchodech už měsíc zpátky, ale stále odolávám, říkám si, že si jí užiju celý podzim a zimu, tak si zatím užívám pokrmů z letních surovin :-)
OdpovědětVymazatVypadá to božsky, určitě zkusíme.
OdpovědětVymazat