čtvrtek 22. srpna 2013

Zeleninová bomba

V obchodě jsem objevila první  dýně hokaidó a tak hned přistála v košíku, jo nebyla nejlevnější...asi budu muset zajít na trh. Vím, že loni jsem tam kupovala i větší kusy kolem 20 Kč za kus, tak uvidíme jak to bude letos. Nebyla chuť na maso a tak vznikla tato lahůdka ideálně na večeři:-) Varianty lze stále měnit. Můžete přidat třeba lilek, ořechy, rajče...:-)

IMG_4845 copy

Pekáč pro dvě hladové osoby:

  • půl dýně hokaidó
  • 1 menší cuketa
  • pár brambor
  • červená kapie
  • 2 menší cibule
  • česnek
  • sůl, pepř a čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • sýr niva
 Dýně, cuketa, brambory, kapie, cibule a niva

IMG_4852 copy
Všechny suroviny si nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Já jsem si akorát předvařila brambory, protože vím, že ty trvají vždy nejdéle. Všechno osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu a zakápneme olejem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme dobrých 40 min. Na posledních 5 min přidáme nastrouhanou nivu a troubu zapneme na gril. A můžete si mlaskat!

4 komentáře:

  1. Já dýni nikdy nejedla ale na těch fotkách to vypadá supr. Chci to zkusit,ale napřed bych chtěla vědět,jestli je to chutově s něčím podobné..?

    OdpovědětVymazat
  2. No mě poprvé dýně chutnala jako fazole:-)

    OdpovědětVymazat
  3. mňam, taková jídla mi přesně chutnají, hned bych si dala :-) já dýni viděla v obchodech už měsíc zpátky, ale stále odolávám, říkám si, že si jí užiju celý podzim a zimu, tak si zatím užívám pokrmů z letních surovin :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to božsky, určitě zkusíme.

    OdpovědětVymazat