O tuhle dobrotu vás nemůžu ošidit, je to jednoduché a mooooc dobré! Narazila jsem na to náhodou, při hledání nějakého zajímavého receptu z dýně Hokaidó.
Trošku jsem ho poupravila a zde je výsledek:
- půlka dýně Hokaido
- 3 rajčata ( já použila cherry a jedno klasické) - můžete použít i rajčata z plechovky, či protlak
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 1 lžička papriky
- česnek
Dýni s cibulkou osmahneme na oleji, poprášíme paprikou, přidáme nadrobno nakrájená rajčata nebo protlak, sojovou omáčku a sůl. V případě potřeby mírně podlijeme a dusíme do měkka. Kousky rozmačkáme a přidáme prolisovaný česnek. Nejlépe servírujeme teplé s topinkami - já dělám ty klasické suché v topinkovači. Je také možné posypat sýrem niva a nechat nakrátko zapéct v troubě
Tak tohle vypadá moc a moc dobře! Jeden z mála tataráků, na kterém bych si pochutnala i já! <3
OdpovědětVymazatSuper nápad! Konečně něco zajímavějšího mezi těmi dýňovými polévkami a noky :D Taky mám připraveno něco s dýní, už aby byl čas to udělat.
OdpovědětVymazatChutné a na topinkách mňam mňam :-)
OdpovědětVymazatHledám co udělat z dýně a tohle neznám... díky:-))
OdpovědětVymazatAjka
wau :)
OdpovědětVymazat