středa 25. září 2013

Dýňový "tatarák"

O tuhle dobrotu vás nemůžu ošidit, je to jednoduché a mooooc dobré! Narazila jsem na to náhodou, při hledání nějakého zajímavého receptu z dýně Hokaidó. 

IMG_5370 copy

Trošku jsem ho poupravila a zde je výsledek:

  • půlka dýně Hokaido
  • 3 rajčata ( já použila cherry a jedno klasické) - můžete použít i rajčata z plechovky, či protlak
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžička papriky
  • česnek

Dýni s cibulkou osmahneme na oleji, poprášíme paprikou, přidáme nadrobno nakrájená rajčata nebo protlak, sojovou omáčku a sůl. V případě potřeby mírně podlijeme a dusíme do měkka. Kousky rozmačkáme a přidáme prolisovaný česnek. Nejlépe servírujeme teplé s topinkami  - já dělám ty klasické suché v topinkovači. Je také možné posypat sýrem niva a nechat nakrátko zapéct v troubě

5 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá moc a moc dobře! Jeden z mála tataráků, na kterém bych si pochutnala i já! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Super nápad! Konečně něco zajímavějšího mezi těmi dýňovými polévkami a noky :D Taky mám připraveno něco s dýní, už aby byl čas to udělat.

    OdpovědětVymazat
  3. Chutné a na topinkách mňam mňam :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hledám co udělat z dýně a tohle neznám... díky:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat