čtvrtek 24. října 2013

Pstruzi s dýňovo - bramborovým pyré

V Liberci na farmářských trzích prodávají každý pátek čerstvé ryby - respektive zatím nic jiného, než pstruha neměli, a tak jsme si jeden týden udělali rybí sobotu:-) Ráda chodím na tržnici, ale je škoda, že v Liberci toho většinou tolik nemají...chybí mi například káva z místní pražírny z Křižan, Lažanský mošt a nebo i něco rychlého do ruky - palačinky na 100 způsobů (popravdě pečiva mám občas už dost...), sezónní slané i sladké koláče (dýně, mrkev apod.). 

Měla bych se na sebou zamyslet a třeba vyplnit i mezeru na trhu :-D Nechce se nějaký liberečák přidat?:-D

IMG_5469 copy

Ale teď už ke pstruhům...potřebujete:

  • 2 pstruhy
  • svazek hladkolisté petržele
  • máslo
  • sůl, pepř
  • a jeden citrón
na pyré:
  • půlka dýně hokaido
  • mléko
  • máslo
  • cca 750g brambor

Pstruhy opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme ze všech stran. Naplníme nakrájeným citrónem a snítky petržele, poklademe máslem a dáme péct na max 20 minut do trouby. Mezitím jsme si oloupali brambory a dali jsme je společně s nakrájenou dýní vařit, nezapomeneme osolit. Vaříme doměkka, poté scedíme. Přidáme máslo, mléko a ručně rozšťoucháme.

IMG_5473 copy

Můžeme podávat!

1 komentář:

  1. Vypadají luxusně ;)
    Jak je to vůbec v LBC s trhy v zimě? Zůstává alespoň pár stánků (koření, pečivo), nebo zmizí úplně?

    OdpovědětVymazat