V Liberci na farmářských trzích prodávají každý pátek čerstvé ryby - respektive zatím nic jiného, než pstruha neměli, a tak jsme si jeden týden udělali rybí sobotu:-) Ráda chodím na tržnici, ale je škoda, že v Liberci toho většinou tolik nemají...chybí mi například káva z místní pražírny z Křižan, Lažanský mošt a nebo i něco rychlého do ruky - palačinky na 100 způsobů (popravdě pečiva mám občas už dost...), sezónní slané i sladké koláče (dýně, mrkev apod.).
Měla bych se na sebou zamyslet a třeba vyplnit i mezeru na trhu :-D Nechce se nějaký liberečák přidat?:-D
Měla bych se na sebou zamyslet a třeba vyplnit i mezeru na trhu :-D Nechce se nějaký liberečák přidat?:-D
Ale teď už ke pstruhům...potřebujete:
- 2 pstruhy
- svazek hladkolisté petržele
- máslo
- sůl, pepř
- a jeden citrón
na pyré:
- půlka dýně hokaido
- mléko
- máslo
- cca 750g brambor
Pstruhy opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme ze všech stran. Naplníme nakrájeným citrónem a snítky petržele, poklademe máslem a dáme péct na max 20 minut do trouby. Mezitím jsme si oloupali brambory a dali jsme je společně s nakrájenou dýní vařit, nezapomeneme osolit. Vaříme doměkka, poté scedíme. Přidáme máslo, mléko a ručně rozšťoucháme.
Můžeme podávat!
Vypadají luxusně ;)
OdpovědětVymazatJak je to vůbec v LBC s trhy v zimě? Zůstává alespoň pár stánků (koření, pečivo), nebo zmizí úplně?