Sezóna dýní pomalu a jistě upadá, tak ji zkusíme završit něčím velice dobrým. Potěší nejen vaše chuťové buňky ale především i vaše bříško:-)
Na jednu formu budete potřebovat:
- cca 200g listového těsta
- půl dýně hokaidó
- 2-3 vejce
- kelímek 12% smetany - ale i šlehačka nebude špatná
- dvě hrsti sýru ementál
- sůl, pepř
- lžičku tymiánu
- kousek slaniny
Předehřejeme si troubu na 180°C a mezitím si v míse smícháme veškeré ingredience. Dýni nakrájíme na malé kousky a sýr nastrouháme nahrubo. Listové těsto vyválíme a ve formě ho propícháme vidličkou. Poté zalijeme připravenou dýňovou směsí a necháme alespoň 35 minut péct. Koláč vytahujeme z trouby nejlépe dozlatova upečený a podáváme se lžící zakysané smetany.
Vypadá to moc krásně :) Na něco dýňového už se taky delší dobu chystám :)
OdpovědětVymazat