Už jsem opět tu, já vím, trvalo mi to... ale mám pro vás recept na velmi chutnou paštiku. Nikdy předtím jsem jí nedělala, takže to byl první pokus a velice zdařilý!
Potřebujete
- cca 300g vepřových jater
- 1 cibuli
- koření - dle libosti (já dávala sůl, pepř, majoránku)
- sušené brusinky
- plátky anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
na brusinkový džem:
- misku sušený slazených brusinek
Játra řádně očistíme a cibuli nakrájíme na jemno. Všechny ingredience na paštiku si dáme do mixéru, kromě slaniny. Slaninou vyložíme misky, ve kterých budeme paštiku dělat. V mixéru rozmixujeme úplně dohladka. Pro lepší chuť i konzistenci můžete přidat trošku smetany (nemusí být). Přendáme do misek a dáme péct do trouby na cca 40 min, 180°C.
Z namočených brusinek (alespoň 2 hodiny) si připravíme rychlou marmeládu, kterou podáváme k paštice. Přendáme do vysoké nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, můžete použít trochu vody pro snadnější mixování.
Hotovou a vychladlou paštiku podáváme s připraveným brusinkovým džemem!