Máte doma v lednici meloun a nebaví vás ho jíst jen tak nakrájený? Zkuste tuhle podobu a určitě si ji zamilujete. A ve vedru ideální!
Co potřebujete?
- libovolné množství melouna - jen tu červenou dužinu
- citrónovou šťávu
- pár lístků máty
- led
Meloun si nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Zakápneme citrónovou šťávou a přidáme mátu. Rozmixujeme. Pokud nemáme mixér, určitě můžete použít i ten ponorný. Mám vyzkoušené obě varianty. Přes jemné síto přepasírujeme - tak se zbavíme semínek. Podáváme vychlazené a nejlépe s ledem.
2 komentáře:
Vypadá to naprosto báječně
Vypadá to úžasně. Já kupuji v létě meloun dost často. Je v něm hodně vody, takže nemusím tolik hlídat, jestli děti dost pijí. Letos v létě jsem je nemusela hlídat vůbec, protože jsme jim koupili výrobník ledové tříště z Cesk a neustále si chodili točit další, takže byly "napité" až až :-) .
Okomentovat