Doma se válely hrušky i jablka. A tak nebylo nic jiného, než si najít jednoduchý recept, kde bych tohle ovoce zpracovala. Líbil se mi recept od Freckled potatoe a tak jsem ho opět trochu pozměnila k obrazu svému.
Suroviny doma byly a tak hurá do toho a půl je hotovo!
Na dortovou formu potřebujete:
- 1 vejce
- mléko - od oka
- kelímek kysané smetany
- 80g cukru - spíš dle chuti
- 80ml másla
- 2ČL prdopeče
- 250g polohrubé mouky
- 2 hrušky a dvě jablka na kostky
drobenka
- 1 lžička skořice
- hrst ovesných vloček
- hrst polohrubé mouky
- hrst cukru
- 50g studeného másla
V jedné míse si zpracujeme mokré ingredience - vejce, máslo, kysaná smetana v té druhé zase sypké - cukr, mouka a prdopeč. Těsto podle potřeby rozředíme mlékem. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a navrch zhusta posypeme jablky a hruškami. Podle chuti přidejte i rozinky, ořechy. Vrch koláče posypeme zpracovanou drobenkou a pečeme při 180°C cca 30min. Zkontrolujeme špejlí, kdyžtak ještě nějakou minutku přidáme. Nejlepší je ještě vlažný s kopcem domácí šlehačky!
Jaké podzimní variace koláčů máte rádi vy?
1 komentář:
Vypadá naprosto báječně
Okomentovat