Toho sladkého před Vánoci je dost a dost, že? Ale tohle už je trošičku staršího data, a tak proč se s Vámi nepodělit o tuhle dobrotu. Můžete s ním zazářit na silvestrovském veselí či vytáhnout místo cukroví:-)
Na formu potřebujete:
- těsto stejné jako na tento dort
náplň:
- 500g tvarohu
- 1 šlehačka 33%
- půl plechovky salka - zbylo mi z vaječňáku:-)
- vanilkový lusk - nebo pravý vanilkový cukr
rozvar a karamelové hrušky:
- cukr na hrušky
- kompotované baby hrušky
- slitá šťáva z hrušek
- 1 lžíce škrobu
Po upečení nechte korpus dostatečně vychladnout. Připravte si svařenou hruškovou šťávu ze slitých hrušek - do šťávy dejte lžíci škrobu a zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Pak odstavte z plamene. Na krém si dejte veškeré ingredience do mísy a dejte šlehat cca na 6 minut. Podle potřeby doslaďte, ale se salkem to to bude tak akorát. Krém by měl být hezky nadýchaný.
Korpus překrojte na dvě části. Potřete polovinou svařené šťávy a naneste asi půlku krému. Přiklopte druhou částí korpusu a postup opakujte. Doporučuji dělat ve formě, krém tak pěkně drží a nikam nestéká. Dort dejte chladit do lednice.
Mezitím si v kastrůlku udělejte karamel. Nasypte cukr a nechte rozpustit a zhnědnout. Hrušky podle potřeby překrojte na půl a vložte do karamelu. Všechny pěkně obalte a nechte chviličku zchladnout. Ozdobte dort a nechte pořádně vychladnout.
To je nádhera! :) Určitě musel být úžasný:)
OdpovědětVymazatBože to vypadá božsky :-))))
OdpovědětVymazatNespřátelíme blogy?