sobota 13. prosince 2014

Horké jablko s pomerančem a vanilkou



Pochmurné dny, vlezlé počasí...ano, to je ten pravý podzim. Ale teď v prosinci by mělo spíše sněžit, nemyslíte? Pokud u Vás je už alespoň trochu sněhu a nebo jen ten zpožděný podzim, určitě Vás nadchne tento teplý nápoj. Klidně použijte i omlácená jablka, která byste už třeba použili do štrůdlu, či jiných koláčů. Ani s hruškami to nebude k zahození. Nebo jednoduše dejte i hrušky a jablka. Inspirovala jsem zde.


 Na cca 1,8 l nápoje:
  • 6 vyjadřincovaných jablek
  • 1 pomeranč
  • 5 hřebíčků - opravdu nedávejte víc (měl jsem moc a už to bylo dost výrazné)
  • 5 snítků skořice
  • 2 lžíce medu - klidně pak na konci přidejte
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 celý muškátový oříšek
  • cca 10 hrnků vody
 
Jablka si nakrájejte na měsíčky a vyřízněte jadřince. Pomeranč si řádně omyjte a nakrájejte na kolečka. Vše dejte do jednoho hrnce a přidejte zbytek surovin. Zalijte vodou a nechte vařit alespoň 2 hodiny. Po dvou hodinách by měla být jablka dost měkká.... Vše trochu rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte. Doslaďte medem a podávejte teplé:-)






2 komentáře:

  1. ty jo mnam! ja doma delavam teda dost chudou verzi koukam :D
    svarim domaci jablecny most se skorici a hrebickem a po vypnuti pridam rum :) je to taky moc dobry!

    OdpovědětVymazat
  2. Oooo mňam, to vyzerá fantasticky! úplne si to viem predstaviť chlipkať pod dekou, už len zima chýba :) super nápad

    Basha

    OdpovědětVymazat