neděle 22. února 2015

Čokochilli cupcakes



Kombinace čokolády a chilli? Proč, ne...trochu změna nad obyčejnými krémy. Už dlouho jsem se odhodlávala někam jinam to chilli přidat, než jen do slaných pokrmů a tak zvítězil krém na cupcakes. 

Je to vážně lahoda a příjemně vás to "zapálí". Tak proč toho nevyužít, když je venku ještě chladný únor.


Těsto je stejné jako na black forest cake - nedám na něj dopustit, je totiž výborné! Vyjde cca na 16 dortíčků. Pokud byste chtěli méně, upravte třeba na polovinu dávky.

Na krém pak potřebujete

200g čokolády - já použila 52% kakaa
250g mascarpone
1-2 lžičky chilli

Čokoládu si rozehřejte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Poté přidejte chilli a vyšlehejte s mascarpone na hladký krém. Nechejte chvíli vychladit v lednici. Pak už jen stačí přendat do zdobícího sáčku a dle libosti ozdobit.

1 komentář:

  1. vypadají krásně! ale já se kombinace čokolády a chilli pořád ještě trochu bojím.. a 2 lžičky mi přijdou celkem dost :D no vážně by mě zajímalo, jak to chutná, ale péct kvůli ochutnání celou dávku se mi moc nechce.. :D

    OdpovědětVymazat