Teď už k samotnému receptu, je to obyčejný perník s vůní svařáku a jablek.
Na plech potřebujete:
- 2 hrnky polohrubé mouky (dávala jsem část celozrnnou)
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do perníku
- půl hrnku oleje - lze nahradit například jablečným pyré
- 2 vejce
- 1 lžíci kakaa
- 2 hrnky nakrájených jablek - můžete dát i strouhaná
- půl sáčku svařákového koření - viz výše
- cukr dle chuti - cca půl hrnek až hrnek
na polevu:
- čokoládu
- půl kelímku smetany ke šlehání
Troubu si předehřejte na 180°C. Veškeré ingredience na perník si smíchejte do hladkého těsta.Vylijte na plech a posypte zhusta jablky. Dejte péct a propečenost hlídejte špejlí. Ještě horký perník polijte čokoládovou polevou, kterou jste si vytvořili z roztopené čokolády ve smetaně.
perník peču z úplně stejného těsta, umím ho od malička a dá se snadno předělat na těsto na bublaninu nebo třeba na muffiny :)
OdpovědětVymazatale použít svařákové koření jinam, než do svařáku, by mě vážně nenapadlo :D supr! opravdu by mě zajímalo, jak to chutná :)