úterý 7. dubna 2015

Banana bread cupcakes s Lotus krémem

Doma tři přezrálé banány, nikdo je už nechce a tak jasně rozhoduji, že udělám banana bread, ale v cupcakes variantě. No a aby krém nebyl jen vanilkový, nebo čokoládový, rozhodla jsem se využít Lotus pomazánku, která na mě smutně kouká ve skříni už od doby, kdy jsem objednala svůj první a poslední Brandnooze box. Je to verze crunchy, takže s kousky karamelových sušenek. Jen tak samotné mi to nějak nejede, ale v krému to nemá chybu.




Na 12 kousků potřebujete:
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička sody
  • 3 přezrálé banány
  • 2 lžíce řeckého/tučného jogurtu
  • 100g roztopeného másla
  • cukr dle chuti
  • 1-2 vejce

na krém:
  • půl skleničky Lotus pomazánky crunchy
  • 120g mascarpone
  • 250g tvarohu
  • cukr dle chuti

Předehřejte troubu na 180°C. Papírové košíčky si rozdělte do formy na muffiny.
Banány rozmačkejte na kaši, přidejte vejce, cukr, roztopené máslo, jogurt a vyšlehejte. Postupně pak přidávejte mouku smíchanou se sodou. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct na cca 30 minut.



Mezitím co se cupcakes pečou si připravte krém. Všechny surovin dejte do robota a nechte prošlehávat do hladkého krému. Podle libosti doslaďte, ale skoro není třeba, protože pomazánka je sladká dost.

Vychladlé cupcakes ozdobte krémem, který si dáte do do sáčku s ozdobnou špičkou.

1 komentář:

  1. Mela jsem takovou chut na banana bread, ale nemela formu... Tak jsem se tu krasne inspirovala ;) Tecka

    OdpovědětVymazat