čtvrtek 7. května 2015

Dort s mátovým krémem

Abych neusnula na vavřínech, přináším další recept na skvělý "mátový" dort. Je krásně svěží díky mátě a čokoládový díky korpusu. Nedám dopustit na korpus, který jsem připravovala na dort Black forest - je už asi jeden z nejoblíbenějších.

Pojďme na něj, není složitý!

Korpus
recept viz zde

Krém
  • mátový cukr (máta - hrst, cukr - 2-3 lžíce)
  • 500g tvarohu
  • 300g mascarpone - můžete dát i více -> krém lze udělat v jakémkoliv poměru tvaroh/mascarpone (většinou dělám podle obsahu lednice)
  • 100 másla - měkkého
  • cukr dle chuti - moučkový
  • 1 šlehačka

Korpus si připravte podle návodu a nechte vychladnout, ideálně do druhého dne. Připravte si mátový cukr - hrst máty a cca 2-3 lžíce cukru si utřete v hmoždíři a zakápněte trochou citronové šťávy.


Suroviny na krém si dejte do robota, přidejte cukr (oba jak mátový, tak moučkový)- všechny, i šlehačku a nechte na nižších otáčkách šlehat do krásně hladké hmoty. Korpus můžete rozříznout na dvě půlky a naplnit trochou krému a přidat i ovoce - já dala myslím jahody. Dort vraťte do formy a dejte zbytek krému, dobře uhlaďte a nechte chladit ideálně do druhého dne. 

Pak už jen ozdobte čerstvým ovocem a mátou a výsledek je na světě:-)


1 komentář:

Cucinare con Amore řekl(a)...

Hmm jednoduché a nádherné, přesně to co mám ráda