Už ani nevím z čeho, ale zbylo mi tu pár bílků. To bych mohla konečně udělat Pavlovu! A tak jsem si našla recept a upravila jej podle počtu bílků, které koukaly smutně v lednici. Recept Vám vyjde na cca 6 menších pavlova dortíčků.
Potřebujeme:
- 2 velké bílky
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíce vinného bílého octa - vinný ocet jsem neměla, dala jsem tedy lžičku klasického octa
- špetka soli
Na ozdobu
- 200 ml smetany ke šlehání
- čerstvé ovoce dle libosti
Do mísy si prosejeme moučkový cukr. Troubu předehřejeme na 150°C. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu. Za stálého
šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících moučkový
cukru, škrobovou moučku a
nakonec ocet.
Připravené těsto navršíme ledabyle na pečící papír - tvoříme malé bochánky. Na okrajích by
mělo být těsto vyšší než uprostřed, ve vytvořeném dolíčku potom lépe
drží šlehačka a ovoce.
Plech dáme do trouby a teplotu snížíme ze 150°C na 120°C a
pečeme cca 45 minut na spodní příčce trouby. Pavlova by měla být na
povrchu křupavá a uprostřed vláčná. Po upečení troubu vypneme, zavřeme a
Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.
Zdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem!
Žádné komentáře:
Okomentovat