středa 27. května 2015

Mini pavlova



Už ani nevím z čeho, ale zbylo mi tu pár bílků. To bych mohla konečně udělat Pavlovu! A tak jsem si našla recept a upravila jej podle počtu bílků, které koukaly smutně v lednici. Recept Vám vyjde na cca 6 menších pavlova dortíčků.

Potřebujeme:
  • 2 velké bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce vinného bílého octa - vinný ocet jsem neměla, dala jsem tedy lžičku klasického octa
  • špetka soli
Na ozdobu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • čerstvé ovoce dle libosti
Do mísy si prosejeme moučkový cukr. Troubu předehřejeme na 150°C. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících moučkový cukru, škrobovou moučku a nakonec ocet.
 
Připravené těsto navršíme ledabyle na pečící papír - tvoříme malé bochánky. Na okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed, ve vytvořeném dolíčku potom lépe drží šlehačka a ovoce.

Plech dáme do trouby a teplotu  snížíme ze 150°C na 120°C a pečeme cca 45 minut na spodní příčce trouby. Pavlova by měla být na povrchu křupavá a uprostřed vláčná. Po upečení troubu vypneme, zavřeme a Pavlovu v ní necháme úplně vychladnout.

Zdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem!

Žádné komentáře:

Okomentovat