pondělí 25. května 2015

Ricottové noky s rajčatovou omáčkou a medvědím česnekem


Jednoduchý a velmi chutný recept, vlastně i celkem rychlý!

noky:
  • 1 ricottu
  • hladkou mouku
  • 1 vejce
  • sůl
  • hrst nastoruhané Gran Moravie, nebo Parmazánu
omáčka:
  • plechovka rajčat
  • cibule
  • sůl, pepř, tymián
  • hrst medvědího česneku
  • Gran Moravie
Všechny ingredience si smícháme a postupně přidáváme mouky, aby nám vzniklo hladké těsto. Mouky přidávejte opatrně, ať nejsou noky zbytečně moučné. Možná se Vám bude zdát, že těsto lepí, ale nočky z něj jdou dobře. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.

Rajčatovou omáčku připravíme z jedné konzervy rajčat, které dáme na osmahlou cibuli. Osolíme a opeříme. Přidáme čerstvý tymián a chvilku dusíme. Můžeme trochu dosladit, pokud by se Vám to zdálo moc kyselé. Ke konci přidáme ještě listy medvědího česneku a scezené noky. Zasypeme Gran Morávií a podáváme!

2 komentáře:

  1. Normálně jsi mě inspirovala. Zrovna jsem dneska ráno přemýšlela, co budu vařit a ricottové noky jsem chtěla zkusit už dřív, takže článek beru jako znamení a jdu se do toho pustit. Ricotta už se těší v lednici :D

    OdpovědětVymazat