Jednoduchý a velmi chutný recept, vlastně i celkem rychlý!
noky:
- 1 ricottu
- hladkou mouku
- 1 vejce
- sůl
- hrst nastoruhané Gran Moravie, nebo Parmazánu
omáčka:
- plechovka rajčat
- cibule
- sůl, pepř, tymián
- hrst medvědího česneku
- Gran Moravie
Všechny ingredience si smícháme a postupně přidáváme mouky, aby nám vzniklo hladké těsto. Mouky přidávejte opatrně, ať nejsou noky zbytečně moučné. Možná se Vám bude zdát, že těsto lepí, ale nočky z něj jdou dobře. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
Rajčatovou omáčku připravíme z jedné konzervy rajčat, které dáme na osmahlou cibuli. Osolíme a opeříme. Přidáme čerstvý tymián a chvilku dusíme. Můžeme trochu dosladit, pokud by se Vám to zdálo moc kyselé. Ke konci přidáme ještě listy medvědího česneku a scezené noky. Zasypeme Gran Morávií a podáváme!
Normálně jsi mě inspirovala. Zrovna jsem dneska ráno přemýšlela, co budu vařit a ricottové noky jsem chtěla zkusit už dřív, takže článek beru jako znamení a jdu se do toho pustit. Ricotta už se těší v lednici :D
OdpovědětVymazatmoc krásný recept :)
OdpovědětVymazat