V televizi je nepřeberné množství pořadů o vaření. My rádi koukáme na Pohlreicha, momentálně na Rozpal to, šéfe. V jednom z minulých dílů dělal netradiční bramborový salát, a tak jsem si řekla, že zkusím jinou variantu, než tu klasiku na Vánoce...Všechny ingredience jsme samozřejmě doma neměla, tak jsem trochu improvizovala.
Potřebujete:
- nové brambory
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- ředkvičky - i tu zelenou část
- 1 cibuli
- 1 lžíce cukru
- červený vinný ocet
- sůl, pepř
- pažitku, hladkolistou petržel
- 5 nakládaných okurek
Brambory si ve slupce uvařte. Do větší mísy dejte zakysanou smetanu, hořčici, střik vinného octa, sůl a pepř. Promíchejte. Přidejte očištěné a nakrájené ředkvičky. Zelenou část od ředkviček dobře umyjte a nakrájejte. Přidejte ke zbytku. Uvařené brambory nakrájejte na větší kousky a přidejte do mísy i s nakrájenými okurkami.
Cibuli nakrájejte na jemno a nechte orestovat na troše másla s olejem. Zasypte lžící cukru a nechte zkaramelizovat, nakonec zakápněte vinným octem a nechejte jej vyvařit. Cibuli přidejte do salátu a dobře promíchejte. Ke konci přidejte nasekanou pažitku a petržel. Podávejte s masem, rybou, či jen tak samotný.