První pokus vanilkové zmrzliny celkem ušel - ano nebyla krásně hladká a nadýchaná, jak bych si představovala, ale nechtěla jsem dělat dlouhou přípravu a tak jsem si na internetu našla recept, který by mi vyhovoval i časově.
Padl mi do oka ten z kopečku, a tak jsem se do něj pustila.
Potřebujete:
- 250 ml šlehačky (33%)
- 250 ml smetany (12%)
- 1 vanilkový lusk
- cukr dle chuti
- 2 žloutky
Vše vlijte do jednoho rendlíku - žloutky dobře rozšlehejte. Přidejte celý lusk, ze kterého vydlabete semínka. Zahřejte alespoň na 85°C na cca 2 minuty. Na více určitě ne, abyste neudělali míchaná vejce. Přelijte do nádoby, kterou poté vložíte do mražáku. Občas je dobré zmrzlinu promíchat, aby se Vám nevytvořili krystalky ledu - to se mi stejně nepovedlo docílit. A tak, když si vzpomenete, promíchejte.
Nechte mrazit alespoň do druhého dne. Podávejte pak v libovolné kombinaci.
My si doma nejraději děláme Affogato - tedy kopeček vanilkové zmrzliny přelitý jedním espressem.
a nebo jen klasicky s čerstvým ovocem
Žádné komentáře:
Okomentovat