Protože jsem měla spoustu dotazů na recept, tak jsem stáhla fotky a sepsala Vám to tu:-) Je to dort opravdu jednoduchý a celkem i rychlý a myslím si že i dobrý. Pustíte se do něj? Jedná se dort nepečený, vyžaduje tedy jen zchlazení v lednici na pár hodin.
Na malou dortovou formu potřebujete
sušenková vrstva:
- 200g vanilkových sušenek - použila jsem z Lidlu, protože jsem měla zbytky ještě po Lidl food challenge, které jsem se účastnila
- 70g změklého másla
Sušenky rozdrťte v robotovi. Máslo si rozehřejte v mikrovlnce a obě směsi spojte. Rukama pak natlačte rovnoměrně na dno formy. Dejte chladit do lednice.
čokoládová vrstva:
- 120g čokolády - použila jsem s 52% kakaa
- 250g tvarohu
- 20g másla
Čokoládu roztopte ve vodní lázni společně s máslem. Po vychladnutí přidejte tvaroh a dobře promíchejte. Naneste na sušenkový základ a rovnoměrně rozprostřete. Dejte opět do lednice.
Malinová pěna:
- 300g mražených/čerstvých malin
- 1 lžíce cukru
- 250ml šlehačky
- 1 sáček želatiny
Maliny si rozvařte v rendlíku. Želatinu na chvíli namočte, asi s cca 2 lžícemi vody - měla by nabobtnat. Šlehačku si vyšlehejte do tuha. Maliny přepasírujte přes síto a dejte ještě ohřát a přidejte želatinu - nemusíte všechnu, tak 2/3. Nechte chvíli zahřát, aby se pořádně rozpustila. Podle chuti doslaďte. Malinovou směs nechte zchladnout a opatrně vmíchejte šlehačku. Nalijte na čokoládovou vrstvu a nechte nejlépe přes noc chladit.
Teď už si jen dle fantazie ozdobte a můžete podávat:-)
Ten tvaroh má být ten ve vaničce? :) bude to držet?
OdpovědětVymazatJj je to ten ve vanicce
VymazatTen je rozkošný!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm