úterý 18. srpna 2015

Špagety s cuketou a limetou

http://www.vinodoc.cz/olivove-oleje/extra-panensky-olivovy-olej-titone-valli-trapanesi-dop-2014-bio
Venku to momentálně jako léto nevypadá, ale v těch vedrech, co panovaly minulý a předminulý týden se mi nechtělo dlouze vyvářet. Chtělo to něco lehkého a dobrého a taky rychlého. Nezabere Vám to víc než dvacet minut a ještě si k tomu stihnete vypít nějaké dobré víno.

Dostala jsem minulý týden balík od VinoDoc, kde se ukrývala dvě italská vína a dva olivové oleje. Na jejich e-shopu najdete různé druhy italských vín a nesčetně olivových olejů. Musím říct, že ten co jsme použila do špaget byl vynikající. Tak pokud budete mít chuť, mrkněte na jejich webovky...třeba si také něco vyberete:-)

A teď už k receptu, pro dvě osoby:
  • cca 200g špaget
  • 1 zelená cuketa
  • 1 cibule
  • 1 limetka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • máslo/olej
  • parmazán/Gran Moravia
http://www.vinodoc.cz/

Do hrnce dejte vařit osolenou vodu. Až se začne vařit, vložte špagety a vařte je ideálně dle návodu. Mezitím si v pánvi rozpalte olej s máslem, přidejte nakrájenou cibuli. Tu krátce osmahněte a přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu. Osolte a opepřete a chvíli opékejte. Přidejte uvařené špagety a trochu vody ze špaget. Zakápněte šťávou z celé limetky a chvilku nechte ještě v pánvi. Na konci nastrouhejte trochu limetkové kůry. Rozdělte do talířů, zakápněte olivovým olejem a posypte ideálně parmazánem, nebo českým sýrem Gran Moravia. 

Ještě lépe to bude chutnat se sklenkou bílého vína:-)

2 komentáře:

  1. jojo, těstoviny jsou jedno z mála jídel, který v týdnu postrádám :-) A v sobotu na ně pak vždycky zapomenu nebo není poblíž restaurace, kde bych si fakt dobrou pastu dala..Věčnej boj! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. vďaka, zaďalší skvelý recept, jednoduché ingrediencie, super chuť:)

    OdpovědětVymazat