Podzim, dýně, listí a burčák (no ten jsem ještě letos neměla), tak nějak by se dalo charakterizovat momentální období, které venku převládá. I když listí ještě zbarvené není, včera podzim podle kalendáře nastal. V regálech obchodů se válí nepřeberné množství druhů/velikostí dýní. Moje oblíbená polévka podzimu je dýňová, tedy z dýně hokaidó.
Tentokrát jsem ji trochu přikrášlila výborným olivovým olejem, chilli a trochou parmezánu:-)
Na hrnec polévky:-) dělám od oka
- 1 menší dýně hokaido
- zeleninový vývar (mám v mražáku pro horší chvíle)
- cibule
- chilli koření
- olivový olej
- máslo
- šálek smetany - stačí 12%
- hrst parmezánu
Na másle si orestuji cibulku dozlatova a přidám očištěnou dýní (neloupu, jen zbavím dužiny). Nechám chvíli opékat a poté zaliji vývarem, osolím, opepřím a přidám chilli. Vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem na krémovou konzistenci, přidáme hrst parmazánu, smetanu a krátce provaříme a dochutíme. Před podáváním zakápneme hojně olivovým olejem a můžeme přisypat ještě parmazán
1 komentář:
Túto si musím aj ja urobiť. :3
www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com
Okomentovat