Od posledního příspěvku uplynuly skoro tři týdny. Začala mi opět škola, rozuměj práce, tedy nový školní rok...na vysedávání u počítače není morál a psát a fotit už vůbec ne. Ale instagram mě prostě baví! Blejsknu na mobil a postnu, to je celé a vlastně rychlé, že?
Venku pomalu začal podzim. Listy chytají žluté odstíny a vzduch se ochladil na příjemných 15 stupňů. Ale ráno by mohlo být klidně tepleji, než jen 6 stupňů jako dnes... Večery už bývají tmavší a o poznání chladnější a tak si to vyžaduje něco rychlého a teplého. Recept vznikl vlastně tak náhodou, co bylo doma v lednici...
Co potřebujete?
- brambory
- svazek ředkviček
- cibuli/jarní cibulku
- špenát
- sůl, pepř
- olivový olej
- balkánský sýr
- vejce
Brambory uvařte doměkka ve slupce. Mezitím si očistěte špenát a ředkvičky a nakrájejte. Cibuli můžete nakrájet na hrubo a osmahnout na pánvi. Přidejte rozpůlené ředkvičky (podle velikosti nakrájejte samozřejmě). Brambory nakrájejte na plátky a přidejte ke směsi a zprudka restujte na oleji. Ke konci přidejte nakrájený čerstvý špenát a jarní cibulku a ještě chvíli restujte. Dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním přidejte na kostky nakrájený balkánský sýr.
Vajíčko si můžete uvařit dle své chuti. Někdo dává přednost na měkko, někdo na tvrdo. My si udělali vejce zastřené.
Žádné komentáře:
Okomentovat