úterý 20. října 2015

Jablečné mufiny se šlehačkou




Dnes jen jednoduchý recept na podzimní mufiny, které jsou krásně měkké a vláčné díky jablečné přesnídávce a šlehačce. Měla jsem doma plnou bednu jablek, a už jsem nevěděla co s nimi, no tak jsem je rozvařila, rozmixovala a udělala domácí bio přesnídávky (jablka jsou z pole za barákem) :-) Hned jsem jednu sklenici využila.

  
Na 12 kousků:
  • 1 vejce
  • 250 ml domácí přesnídávky
  • cukr podle chuti
  • 1 šlehačka 33%
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prodopeče
  • 1-2 lžíce kakaa
navrch pak: oříšky, čokoládu, jablka či jiné podzimní ovoce

Není nic jednoduššího, než dát všechny suroviny do velké mísy a míchat do hladkého těsta. Já pustila robot a nechala jsem chvíli míchat. Pak už stačí jen naplnit košíčky a posypat ořechy, ovocem, či čokoládou a dát péct na cca 20 min do trouby při 170°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat