Když máte možnost ochutnat nějaké dobroty, tak neváháte ne?
Já tu možnost dostala od Chefshopu
a tak jsem vybrala něco pro své kulinářské (ne)umění a dala
jsem dohromady jeden recept na kaštanové muffiny. A protože
Velikonoce jsou za rohem, doplnila jsem je ještě čokoládovým
tolárkem s otiskem zajíce.
Tak jdeme na něj!
Na 8-10 ks potřebujete:
-
120g polohrubé mouky
-
půl pytlíčku kypřícího prášku
-
cukr - dle chuti, kaštanové pyré je dost sladké
-
120g kaštanového pyré
-
2 lžíce pikantní marmelády - použila jsem tuto
-
půl hrnku oleje, nebo másla
-
půl hrnku mléka - možná o něco méně, uvidíte podle hustoty těsta
-
1 vejce
-
hrstičku čokoládových
pecek nebo nasekané čokolády
na tolárky:
-
50g čokolády
-
lžička másla
Předehřejte si troubu na 180°C. V míse si vyšlehejte vejce s
cukrem, přidejte olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a
zamíchejte kaštanové pyré (samotné mi tedy úplně nějak
nechutná, je to děsně sladký:-)). Přidejte marmeládu a mléko a
nakonec čokoládu. Zamíchejte. Těsto by nemělo být příliš
tuhé.
Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct. Trvá to tak 15-20min.
Můžete vyzkoušet špejlí. Po upečení je dejte na mřížku
vychladnout.
Teď si připravíme tolárky. Čokoládu s máslem do misky
nechte roztopit v mikrovlnce. (Musím říct, že s čoko čočkami
se pracuje o dost lépe, než s klasickou tabulkou čokolády)
pravidelně promíchejte, třeba po 20 sekundách.
V Kik jsem nakoupila razítka na sušenky, které mají sundávací
tiskací stranu. Takže jsem na to nanesla čokoládu a rozprostřela
a dala jsem do mrazáku. Po cca 5 minutách jsem tolárek přilepila
na muffin - buď opět čokoládou anebo klidně i marmeládou.
Bohužel nevýhoda je, že to uděláte jen po jednom kuse, takže
musíte na několikrát.
Zkoušela jsem i variantu, že čokoládu
rozmažu po pečícím papíře, dám vychladit a na to budu tiskat, ale to se mi vůbec
nepovedlo.
Zkoušeli jste kaštanové pyré?
Saši, ty čokoládové tolárky jsou bomba !!!! Vypadají moc krásně .... Marki
OdpovědětVymazat